Haberler

TÜBİTAK VE BRITISH COUNCIL ORTAK PROJESİ KAPSAMINDA NEW CASTLE NORTHUMRIA ÜNİVERSİTESİNDEN ARAŞTIRMACILAR BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) İkili İşbirliği British Council (Birleşik Krallık) Projesi kapsamında, Çukurova Üniversitesi ve Northumria Newcastle Üniversitesinden araştırmacılar bir araya geldi. Yürütülen proje kapsamında mülteci kamplarında yaşam koşullarını iyileştirmek için çeşitli öneriler, termal enerji depolama sistemleri ve materyallerini görüşen araştırma grupları ikili toplantılar gerçekleştirdi.
Çukurova Üniversitesi proje yürütücüsü Prof. Dr. Halime Ömür Paksoy ve araştırma grubu ile Northumria Newcastle Üniversitesi proje sorumlusu Prof. Dr. Khamid Mahkamov ve araştırma grubu gerçekleştirdikleri toplantıda yürütülen proje ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunup bir sonraki toplantı için hedeflerini belirledi.
​Haberin devamı için başlığa tıklayınız.

ENESTOCK 2018

1985’ten beri ara vermeden devam eden dünyanın sayılı enerji konferanslarından biri olan Enerstock sera gazlarının salınmasını önlemek, temiz doğa, geri dönüşüm ve atıktan enerji elde etme gibi çalışmalar da yürütmektedir. Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından yürütülecek olan konferans için Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halime Ömür Paksoy  açıklamalarında “14. Uluslararası Enerji Depolama Konferansı-EnerSTOCK 2018’i Adana’da, Çukurova Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üniversitemiz adına hepinizi selamlıyorum. STOCK konferansları, Uluslararası Enerji Ajansı Enerji Depolama Yoluyla Enerji Tasarrufu (IEA-ECES) üyesi bir ülke tarafından 3 yılda bir düzenlenen “Depolama Olimpiyatları”na dönüşmüştür. Türkiye, 2018 için bu ayrıcalığı kazanmıştır. Ülkem için bu onurlu gruba hem IEA-ECES hem de Çukurova Üniversitesinin ev sahipliği yapması çok özel bir fırsat. Komitelerimizin tüm değerli üyeleri bu konferansı kaliteli bir zaman, her birimiz için keyifli bir konferans haline getirmeyi amaçlıyor”  ifadelerini kullandı.
​Haberin devamı için başlığa tıklayınız.

DÜNYACA ÜNLÜ PROFESÖR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NDEYDİ

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 2017-2018 bahar yarıyılında enerji depolama alanında dünyaca tanınmış, Yeni Zelanda Auckland Üniversitesi´nden Prof. Dr. Mohammed Farid´i konuk etti.

TÜBİTAK 2221 Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı´ndan destek alarak Çukurova Üniversitesi´ni ziyaret eden Prof.  Dr. Farid, binalarda ve sanayide faz değiştiren maddelerde enerji depolama uygulamaları hakkında öncü çalışmaları Çukurova Üniversiteli bilim insanları ile paylaştı.
Prof. Dr. Mohammed Farid´e ziyareti sırasında Kimya Bölümü´nden Dekan Prof. Dr. Halime Paksoy, Prof. Dr. Gülfeza Kardaş, Nurten Şahan, Gizem Biçer Göktepe, Sedat Emir ve Özge Güngör'den oluşan ekiple termal enerji depolama konusunda araştırmalar yaptı. Doktora öğrencileriyle yaptıkları düzenli haftalık toplantıların çok yapıcı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mohammed Farid, "Öğrencilerin çok istekli olmalarını görmek beni çok memnun etti. Bu etkili iletişim ile beraberce akışkan yatakta termal enerji depolama sisteminin yapımını gerçekleştirdik. Bu sistemin laboratuvarınızda çalıştığını ve çok kaliteli dergilerde yayınlanabilecek değerli bilgileri ürettiğini görmek çok güzel. Bu ziyaretin daha uzun süreli işbirliğine ve ortak araştırmalara yol açmasını diliyorum." dedi. 
Haberin devamı için başlığa tıklayınız.